vrijdag 21 maart 2014

Hard samenwerking nodig tussen Nano groepen en Wageningen. ivm planten-nanobionica

Ik heb geen idee hoever Nederland op het nieuwe gebeid van planten-nanobionica is. Maar dit MIT artikel is interessant. En Nederland heeft zeker alle kennis en kundigheid in huis (Wageningen / Twente) om hier een aardig deuntje in mee te spelen. Er is een ontwikkeling die hierbij naar mijn mening het belangrijkste is: De mogelijkheid om met zonnepanelen uit CO2 en H2O bio-gas te maken. Het grote voordeel hiervan is dat gas op te slaan is. En, op land, makkelijk middels pijpleidingen te transporteren. En met moderne brandstof-cel systemen kan van het gas heel efficient elektriciteit worden gemaakt.

donderdag 20 maart 2014

OSX

En nu het goede nieuws ... Verder werkt het ding prima. Start snel op. Ziet er goed uit. Is overzichtelijk. En LibreOffice werkt prima op OSX. Dus ik kan er mee werken. En daar gaat het ten slotte om.

woensdag 19 maart 2014

Apple OSX

Ik heb mijn Mac mini nu een paar maanden en het is tijd om alle ervaringen eens op een rijtje te zetten. Dingen die slecht zijn; Toetsenbord. Een vervelend ding van Apple is dat ze zich niet aan de standaard toetsenborden hebben geconformeerd. Als je gewend bent op Linux of Windows te werken, dan mis je allerlei toetst combinaties. Bijvoorbeeld; Ctrl+'<-' is ineens het begin van de regel in de plaats van het vorige woord. Uiteindelijk heb ik KeyRemap4MacBook gevonden waarmee het enigszins te omzeilen is. Dit is in deze tijd waar je zeker als ontwikkelaar snel wil kunnen switchen van systeem naar systeem, Linux, Windows, Mac niet echt meer van deze tijd. Finder Dit is echt een ramp. Hele fora zijn er over volgeschreven. Langzaam, te kort aan functionaliteit, ouderwets. Ook dit is in een multi platform ontwikkelomgeving een ramp. Want je wil alles op een server delen met collega's. Maar dat is met de Mac niet te doen. En op fora blijkt dat zelfs de Server versie van Apple niet voldoet. Intern geluid Wat blijkt... Een al jaren bestaande bug veroorzaakt dat als je een koptelefoon in de speakerplug prikt, de interne speaker verdwijnt uit de instellingen. Apple weet dit, maar wil er niets aan doen ???? De workaround... plug een USB geluidskaart in en ja hoor!!!: Daar is de 'interne speaker' weer!!