vrijdag 31 oktober 2014

Einde Windows steeds duidelijker in zicht.

Als IT architect heb ik jaren lang organisaties die met verouderde IBM platformen zaten kunnen adviseren een virtuele AS/400 en hele series mainframes. En zo kwamen ze in aanraking met Unix en (meestal) Oracle databases. De volgende stap was steeds applicaties of delen daarvan direct op Unix(AIX) te zetten. Nu zie je hetzelfde gebeuren met Windows en Windows Servers. Massaal worden die door bedrijven overgezet op VMWare. Een ideale manier om oude (legacy) Windows Apps te gebruiken in combinatie bvb Chromebook's. en daarmee een enorme koste besparing te realiseren! Het gevolg zal echter zijn dat het ook hier duidelijk wordt dat het logischer en goedkoper is om direct web-apps op basis van Linux te bouwen. En net als het marktaandeel van AS/400 en mainframes to bijna nul gereduceerd is, zal dit dus ook met Windows gebeuren. Over 10 jaar zullen veel mensen wel van Windows hebben gehoord, maar het nog nooit gebruikt hebben. Net als met bvb AS/400.

donderdag 30 oktober 2014

LibreOffice looks en het falen van Apple als het om IT standaards gaat.

Apple en Google kunnen een ding heel goed "Style" en dat geld zeker voor Apple! Apple Numbers is de mooiste spreadsheet app die ooit gezien heb!
Apple zet de design lijn van Braun op een superieure wijze voort. Meer hierover in dit artikel. MAAR!!! op een punt, een belangrijk punt!, verprutsen het!!!!! Data owner-ship en standaards! Weeer een nieuw bestandsformaat! ".numbers"!! EN export alleen naar...
Wat een sukkels. Aan de andere kant kan LibreOffice heel wat leren van het Apple design! Dit ziet er toch niet uit!!